Dagbesteding

Individuele begeleiding

Behandeling

Coaching met paarden

IMG_20190503_162959520 – kopie

Wat kun je van coaching met paarden verwachten

Je leert om de verbinding met jezelf te herstellen, zodat je meer rust, geluk en vrijheid ervaart.

Je krijgt meer inzicht in wie jij bent en wat je nodig hebt om in het dagelijkse leven je balans te vinden. De ‘ruis’ in je hoofd verdwijnt en helderheid ontstaat, waardoor je rust en vertrouwen vindt.

Je krijgt meer vertrouwen in jezelf, zodat je ook in het contact met anderen bij jezelf kunt blijven.

Je zit weer lekker in je vel zodat je meer levensvreugde, geluk en ontspanning ervaart. Je zult merken dat dit niet alleen voor jouzelf heel fijn is, maar ook een enorm positieve invloed heeft op je relaties met anderen.

Paardenkracht

Coachen met behulp van paarden is bijzonder effectief. Het is zelfs bewezen dat dit de meest effectieve vorm van coaching is.

Hoe dit kan? Paarden streven naar harmonie en balans, want dit is nodig voor hun overleving. Paarden zijn sociale dieren die in de kudde ieder hun eigen rol hebben. Ze hebben net als mensen verschillende persoonlijkheden waardoor de aanpak die leek te werken met het ene paard, niet hoeft te werken met een ander. Paarden zijn dynamische en krachtige levende wezens. Ze kunnen mensen innerlijk raken, maar ook intimideren door hun kracht en grootte, wat op een natuurlijke manier kans biedt om angst te overwinnen en zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Bij het uitvoeren van activiteiten met paarden tijdens de coachsessie zorgen ze hiermee voor prachtige metaforen voor het omgaan met allerlei situaties in het leven.

Daarom is coachen met paarden een geweldige manier om dichtbij jezelf te komen.

IMG-20190511-WA0005
IMG_20190416_162747266 – kopie

Hoe gaan we te werk

De coach is degene die faciliteert. Het paard is de co-coach die samen met de coachee (de persoon die gecoached wordt) eenvoudige opdrachten naast het paard uitvoert.

De coach observeert welke interactie er tijdens de coachsessie tussen de coachee en het paard plaats vindt. Over deze gebeurtenissen gaat de coach in gesprek, dan wordt onderzocht of de gebeurtenissen herkenbaar zijn in het dagelijks leven van de coachee.

Als de coachee deze situaties herkent, kan hij desgewenst op zoek gaan naar oplossingen. Dit kan door middel van experimenteren en oefenen tijdens de coachsessie met het paard. Op deze wijze zal de coachee ontdekken en ervaren wat het best bij zijn persoon past als oplossing in zijn of haar dagelijks leven.

Een coachsessie meemaken betekent ervarings en oplossingsgericht leren. Goed om te weten; Paardencoaching kan zowel individueel als voor teams worden toegepast.

Men hoeft geen ervaring te hebben met paarden om een coachsessie met een paard te ervaren.

  Ik heb interesse in (klik en selecteer):


     * verplicht veld   

  Voor wie?

  Deze coachmethode kan zeer breed ingezet worden in individuele coaching van volwassenen en kinderen, teamcoaching, maar ook bij clienten met een beperking, stoornis of verstandelijke handicap.

  De kennis en ervaring van de coach of therapeut bepaalt hierbij de mogelijkheden.

  Nieuwsgierig geworden?

  Ontdek wat coaching met behulp van paarden voor jou kan betekenen!

  Ik ben Tamar en ik coach je samen met paarden om te voelen wie je werkelijk bent en jouw weg te vinden.