Dagbesteding

Individuele begeleiding

Behandeling

EMDR

6541c651-9075-486d-96e1-86b1d94379df

Wat kun je van EMDR verwachten

EMDR is een therapie voor mensen die last blijven houden van
de gevolgen van een schokkende gebeurtenis, zoals een ongeval, seksueel geweld, of een geweldsdelict. Het is een therapie die je met oogbewegingen, geluidjes en/of gevoel van nare gevoelens afhelpt.

EMDR wordt al jaren toegepast bij PTSS (Post Traumatisch Stress Syndroom). Steeds meer onderzoek naar de effecten van EMDR toont aan dat het ook inzetbaar is en adequaat helpt bij behandelingen van verslaving, eetstoornis, rouwverwerking, of liefdesverdriet.

Helende werking

Aanvankelijk dacht men dat de helende werking van EMDR tot stand kwam, omdat de horizontale oogbewegingen de linker- en rechterhersenhelft met elkaar verbonden.

Hierdoor zou het makkelijker zijn om de herinnering aan een heftige gebeurtenis naar boven te halen, waardoor het trauma beetje bij beetje verwerkt zou kunnen worden.

Deze pseudo-wetenschappelijke theorie hield bij de specialisten geen stand. Er werd gevraagd en gezocht naar een meer en duidelijker neurologische onderbouwing. Die werd gevonden in de interactie tussen verschillende geheugenfuncties in de hersenen. In vele onderzoeken is inmiddels aangetoond dat EMDR echt helpt bij de verwerking van een trauma. Op dit moment is EMDR de meest geëvalueerde therapie op het gebied van trauma’s.

Na reeds 3 tot 4 sessies is 80% van de cliënten weer in staat om de normale bezigheden te verrichten. De emotionele ladingen die gekoppeld waren aan het trauma konden zij nauwelijks tot niet meer oproepen.

Ook in Nederland maken niet alleen 1e-lijns traumapsychologen steeds vaker gebruik van EMDR, maar ook sommige kindercoaches, therapeuten, life- & mental coaches, hypnotherapeuten, enz. zetten het veelvuldig en met succes in.

Door het combineren van EMDR met paardencoaching kan ik ook mensen met ernstige klachten zelf behandelen zonder dat er een doorverwijzing hoeft te komen.

ptss-1
tumblr_lzxn5eOrO61rnpk8qo1_500_large

Wanneer zet je EMDR in?

herbeleving nare ervaringen bij:

 • PTSS
 • stress
 • piekeren
 • nachtmerries
 • schaamte angst/paniek
 • vermijdingsgedrag
 • schuld
 • slaapproblemen
 • verhoogde waakzaamheid
 • depressies
 • slecht zelfbeeld

EMDR is bewezen geschikt voor cliënten die een trauma hebben ervaren dat hun dagelijks functioneren hindert.

  Ik heb interesse in (klik en selecteer):


     * verplicht veld   

  Voor wie?

  De combinatie van paardencoaching en EMDR  kan zeer breed ingezet worden in individuele coaching van volwassenen en kinderen, maar ook bij clienten met een beperking, stoornis of verstandelijke handicap.

  De kennis en ervaring van de coach of therapeut bepaalt hierbij de mogelijkheden.

  Nieuwsgierig geworden?

  Ontdek wat ´t Opstapje voor jou kan betekenen!

  Ik ben Tamar en ik coach je samen met paarden om te voelen wie je werkelijk bent en jouw weg te vinden.